VÝZNAM BARANIEHO NOVU A ZATMENIA SLNKA

VÝZNAM BARANIEHO NOVU A ZATMENIA SLNKA

Druhé tohtoročné novolunie v akčnom Baranovi a súčasne hybridné zatmenie Slnka vo štvrtok 20. apríla signalizujú úplne nové začiatky pre jednotlivcov i spoločnosť. Prečo? Je to naša druhá šanca uchopiť nový vietor s baraním nadšením a priebojnou energiou do svojich plachiet. Uvedomiť si, že sme zodpovední za tvorbu vlastného života a spolutvorbu súčasných premien na Zemi. Podľa toho, z akého priestoru k veciam pristupujeme – z lásky a pohody, alebo z ega a negatívnych emócií? Z harmónie a rovnováhy, alebo neprajnosti a súťaženia? Zo súcitu a pokory, alebo neznášanlivosti a odpojenia od pocitov?
Nov sa koná na významnom 29. – 30. stupni astrologického znamenia Barana v napäťovej kvadratúre s hlboko transformačným Plutom v novátorskom a revolučnom Vodnárovi. Na sedmospáčov, ktorí nechcú vyjsť zo svojej komfortnej zóny a ľudsky sa prebudiť, náš Vesmírny Stvoriteľ už riadne tlačí. Aby sme definitívne zanechali to staré a na uvoľnené miesto dosadili nové a lepšie. Navyše nov je spojený s osudovým zatmením Slnka na osi Baran – Váhy, ktoré sa koná len 7 x za storočie a prináša voľbu – odpor a boj, alebo diplomaciu a dohodu. Zatmenie je hybridné a je viditeľné v Austrálii, v Indickom a Tichom oceáne. Začne ako prstencové, potom sa zmení na úplné a skončí ako prstencové.
Slnko je nositeľom mužského tvorivého princípu. Zatmenie je skvelým časom na vedomé ukončenie všetkých večných sľubov, karmických dohôd, zmlúv duší, prepustenie kompromisov, čipov či implantátov. Zatmenie pomáha tým, ktorí sú pripravení otvoriť svoje srdce pre novú Zem. Je to možnosť opustiť staré a vstúpiť do novej časovej línie, ukotviť viac lásky a Svetla na Zemi, napríklad cez prácu s ružovými a zelenými kryštálmi. Zatmenie isto ovplyvní udalosti na osobnej a globálnej úrovni. Vysoko citliví ľudia môžu už zopár dní pred a po 20. apríli pociťovať napätie a zvláštne bolesti v tele, napríklad kolien, očí, hlavy, atp. Účinky zatmenia budú pôsobiť ešte pol roka. Doba je hustá, celkové energie tohto roka pod nadvládou Marsu sú bojovné a ohnivé. Treba im preto čeliť s baraňou odvahou a cieľavedomosťou.
Nov v Baranovi je šancou na rast – osobnostný, materiálny, duševný i duchovný. Podľa toho, k akej miske váh sa prikláňa v tomto čase každý z nás, sa mu osobne a nám všetkým kolektívne, bude ďalej diať. Pretože, kam smerujeme našu pozornosť, teda životnú energiu, to podporujeme a to rastie. Potom sa nám vrátia dobré aj zlé dôsledky a súvislosti, pretože máme za to aj osobnú a kolektívnu zodpovednosť. Takže všetky lži, zrady, podvody, krivdy, podrazy, zneužitia, použitia, manipulácie, a tak podobne, ale aj dobré skutky, podpora, súcit, milujúca láskavosť, atp. dobehnú ich vysielateľa – v dobrom alebo zlom podľa jeho úmyslov – ako bumerang.
Známy duchovný učiteľ pred 2000 rokmi ľudstvu hlásal, že len pravda nás oslobodí. Iba na základoch autenticity a celistvosti môžeme vybudovať nový, harmonický svet. Bez toho sa z práve končiacej doby temna nevyhrabeme. V dobách Svetla, napríklad Atlantídy, si všetci prepojení do Jednoty navzájom videli svoje myšlienky a dorozumievali sa telepaticky. A k tomu aj my postupne krok po kroku smerujeme a objavujeme svoj vrodený božský potenciál. Niektorí k radikálnej úprimnosti a životu v pravdivosti potrebujú baraniu odvahu..
V deň zatmenia sa navyše Slnko presúva do zemského znamenia Býka, ktorý je spojený s hrubou hmotou, fyzickým telom, uzemnením, užívaním si života, pôžitkárstvom, krásou, majetkom a láskou. Pomáha nám ukotviť, manifestovať a realizovať vo vonkajšom svete to, čo sme si doteraz navnímali ako svoje potreby, dary, sny, zámery, talenty, poslania.
O pár dní – 5. mája nás čaká ďalšie zatmenie, a to čiastočná eclipsa Mesiaca na 14 stupni Škorpióna. Dovtedy sa odporúča otočiť svoju pozornosť dovnútra, spojiť sa so svojou intuíciou, vnútorným hlasom a nerobiť žiadne zásadné zmeny. Neštartovať nové projekty, ani nepripravovať iné plány či zámery. Dodržovať pôst, pitný režim, maximálne sa detoxikovať, meditovať, dbať na dobrý spánok, pohyb na čerstvom vzduchu a pobyt v prírode.
Tak do toho, drahí priatelia a priateľky!
AFIRMÁCIA: Volím si pokoj, múdrosť, zdravie a lásku.